Co se naučíte v TS Shareefa

Co se naučíte na jednotlivých semestrech TS SHAREEFA

  1. Taneční semestry jsou koncipovány jako celistvé taneční vzdělání.
  2. Délka semestru je zpravidla 3 až 5 měsíců.
  3. Během tanečního semestru v TS Shareefa z.s. se naučíte vnímat především své vlastní tělo.  A budeme pracovat se svaly, ale předně zjistíme, kde které svaly máme. Budeme se soustředit na pozici našich trapézů a paží.
  4. Budeme se soustředit na správné dýchání.
  5. Budeme přenášet váhu a pozorovat co dělá naše pánev, a co dělají břišní svaly.
  6. A samozřejmě se na tanečních lekcích bellydance s Evou naučíte tančit jednotlivé prvky a krokové kombinace bellydance, orientálního tance, flamenka, či jiného vámi zvoleného kurzu tance. Zažijete někdy také rutinu a drill, ale především zažijete zábavu, něco nového , a určitě poznáte i nové kamarádky. 
  7. Orientálním tancem posílíte svou imunitu, posílíte zádové svalstvo, a zpevníte vaše paže. Bellydance ( orientální tanec) vám pomůže zapracovat na vašich břišních svalech, na svalech hýždí. Objevíte krásu a zdraví vašich kotníků, propnutých špiček. 

Rozpis kurzů orientálního břišního tance pro Vás, pro ženy a pro dívky,  je na této webové stránce,  a to v kartě kurzy https://shareefa.cz/category/kurzy/


  • Během I. semestru a II. semestru v TS Shareefa (kdy s tancem začínáte, nebo tančíte cca rok), se seznámíte se základní technikou tance, orientálního tance (OT), naučíte se tanečnímu postoji a správnému dýchání, i  držení těla.  Během Vašeho  prvního a druhého semestru orientálního tance si tak nalézáte skrze tanec cestu sama k sobě a ke svému sebepřijetí. Orientálním břišním tancem se naučíte, jak jednotlivé oblasti těla uvolnit a naopak jiné zpevnit. Trénujete a nacvičujete jednoduché kombinace. Základní prvky a kroky orientálního tance : kroužky boky, přenášení váhy, práce paží, kroužky předloktím, základní arabský krok, shimmy z kolen, twisty v pánvi. Výsun hrudníku, kroužek hrudníkem.

MŮŽETE TANČIT I NA SOUKROMÝCH LEKCÍCH TANCE, INFORMACE ZDE https://shareefa.cz/2020/08/soukrome-hodiny-tance-a-jogy/

Nebo se na mne obracejte na emailu shareefa@shareefa.cz

  • Během II., III. semestru se začínáte učit choreografie, ztělesňovat ženskost svým vlastním individuálním tanečním projevem. Naučíte se základy jednotlivých stylů orientálních tanců. Někdy již při druhém, a jindy až při třetím semestru, se zaměříme i na vytleskávání rytmu,  a na spolupráci v taneční skupině. Tančíte i s tanečními pomůckami.  Závoj, svíčky apod. Závěrem semestru bellydance s Evou jste schopné interpretovat ucelenou choreografii. Základní kroky a kombinace, prvky pro II. semestr: otáčení se na místě, otočky v prostoru, chassé nebo-li krok sun krok, hip drop a hip drop kick, nácvik vln tělem, kombinace práce paží a nohou. Shimmy v chůzi, 3/4 shimmi,  tanec + zapojení tanečních pomůcek.

 

  • Od IV. semestru ( tančíte cca 2 roky a více)  se studentky zaměřují na složitější tanečních kombinace a choreografie, tvorbu choreografie, práci s energií při tanci,  apod. Závěrem semestru jste schopné interpretovat hudbu vlastní choreografií.  Co zvládáte a co se budete učit od IV. semestru orientálního tance: alfou i omegou je opakování základních prvků a pohybů, otočky v prostoru, arabeska, vlny tělem, 3/4 shimmy, rytmy, zapojení tanečních pomůcek, a také kvalitní práce rukou, které jsou ozdobou každé tanečnice. Součástí lekcí orientálních tanců je také osvěta v oblasti orientální hudby, a orientálních kostýmů.  Trendů v oblasti bellydance, orientálního tance. Zjistíte, že si můžete krásně zatančit s hedvábnými vějíři, nebo s křídly bohyně Eset ( Isis). Můžete tančit foklorní egyptské tance zvané saidi – tanec s hůlkou. A další a další. 

 

  • V případě semestr tance Flamenca arabic se učíte zapojovat dupy a prvky z španělského flamenca. Flamenco arabic je určeno tanečnicím, které mají s tancem zkušenosti. Ať už se základy flamenca či se základy orientálních tanců. Nejedná se klasický orient ani o klasické flamenco. Je to taneční propojení španělského a  orientálního tance. Impulsem je hudba. Hudba na tento tanec je zpravidla nazývána arabic flamenco, uslyšíte zde jak kytary, tabla, tak i zpěv. Rozpis kurzů https://shareefa.cz/category/kurzy/  Tančit flamenko můžete v Mladé Boleslavi v TS Shareefa.

 

A jak je to s flirt dance a kabaretem  ? 

Speciální příspěvek jsem pro vás zveřejnila zde https://shareefa.cz/2016/11/flirt-dance-a-kabaretni-tance-v-mlade-boleslavi/

 

 

 

 

One Reply to “Co se naučíte v TS Shareefa”

  1. Pingback: Kurzy tance pro ženy a pro děti v Mladé Boleslavi 2022 – Spolek tance a orientální tanečnice Shareefa

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*