10.ročník festivalu tance Arabesque

FA vznikl s myšlenkou propojení tanečního  a výtvarného umění v ČR. I s myšlenkou a cílem propojit taneční komunitu, profesionály i amatéry.  Historie a krása orientálních tanců a orientální hudby, včetně aktuálních trendů a novinek, dala vzniknout soutěži v břišních orientálních tancích (bellydance) s mezinárodní porotou.

MEZINÁRODNÍ TANEČNÍ SOUTĚŽNÍ PŘEHLÍDKA, 10. ROČNÍK POD TAKTOVKOU SPOLKU SHAREEFA, KVĚTEN 2019

V 13 kategoriích soutěže se neztratily ani mladoboleslavské tanečnice. Ty se umístily na krásném 3. místě v kategorii sólo de luxe ( Lída H.) a také jako duet ( Adéla a Lída). A na 2. místě v kategorii tančím s pírkem (Adéla P.). Taneční soutěž  ( FA 2019) zaznamenala více jak 70 startů z různých tanečních škol celých Čech i ze zahraničí.

ORIENTÁLNÍ SUK, BASAR

Součástí orientálního tržiště, suku,  které se ve foyer na jeden den vytvořilo, byla také výstava výtvarných prací, které zaujaly letošní výtvarnou odbornou porotu této soutěže: tančím s pírkem. Jinak mohli všichni vybírat z krásných kostýmů, využít malování hennou, či si pořídit orientální arabský parfém. Novinkou festivalu byla módní přehlídka, jenž proběhla díky orientálním kostýmům z dílny egyptských návrhářů, a v roli modelek se představily tanečnice, které se věnují orientálním tancům jako studentky, či jako lektorky a tanečnice.

TANEČNÍ VZDĚLÁVÁNÍ, SEMINÁŘE TANCE

Neděle se nesla v duchu tanečního vzdělávání. Trénovaly indický tanec, orientální tanec klasický i moderní a také tanec tribal dance.

PODĚKOVÁNÍ SPONZORŮM A MĚSTU ZA PODPORU

Díky patří též Statutárnímu městu Mladá Boleslav za podporu, společnosti Preciosa Ornela za perličky pro všechny soutěžící a také firmě Kitl za siroby, které věnovaly sólistkám.







Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*