Taneční mezinárodní festival orientálních tanců – festival tance Arabesque v Mladé Boleslavi

V roce 2019 se konal 10. ročník, tedy závěrečný ročník mezinárodní taneční soutěže v orientálních tancích. Soutěže s dlouhou profesionální tradicí v tam exotickém tanci, jakým je orientální břišní tance pro Čechy.

Galavečer orientálních tanců v Mladé Boleslavi, 10. ročník mezinárodního festivalu orientálních tanců Arabesque

Jako lektorka se zkušenostmi z tanečních soutěží v ČR, a v zahraničí, jsem si dala cíl, jelikož jsem měla vizi. Nabídnout široké laické veřejnosti soutěžní taneční přehlídku, ale posléze i taneční semináře, a taneční show. Ale především, pořádat taneční soutěž pro zájemkyně, které se aktivně tanci věnují. Chtějí se v něm zlepšit. A jedná se čistě o aktuální taneční formu soutěžících sólistek, nebo skupin. Soutěž, kde nerozhodují zákulisní podezřelé praktiky, jako se to mne samotné stalo při soutěžení na tanečních soutěžích orientálního tance v Praze. Proto byla vždy soutěžní porota odborná, složená z odborníků na orientální tance z ČR, Slovenska, Egypta, Německa, Francie, Ruska.

No a jako vizionářka jsem byla napřed, a nějak jsem tušila, že 10. ročník v roce 2019 je posledním. Následný čas, a dva roky virů a uzávěr, to jen potvrdil. Pak se všem tanečnicím změnily zájmy, životní představy i priority, možnosti. A zde nabízím možnost vidět fotografie, videa, krásné vzpomínky.

My, a já jako lektorka, tančíme i nadále, nejraději zpátky na značkách, a to v tělocvičně. Tančíme se rády hýbeme, samozřejmě moc rády tančíme, a protože se při trénincích našich choreografií také zasmějeme. A protože mám ráda jakousi stálost a jakousi jistotu, tak také oceňuji své dlouholeté taneční studentky, kurzistky, kamarádky, které znám tanečně více jak deset, dvanáct let, a je to paráda.

Těším se na taneční setkání i s Vámi, kdo jste nováčci, chcete si tanec vyzkoušet.

Přehled videí z akce najdete v playlistu na youtube, který jsem sestavila na tomto odkazu

Organizátorka mezinárodního festivalu tance Arabesque, tanečnice a lektorka orientálních tanců, flamenka arabic Eva Shareefa.

 

Festival tance Arabesque 2017 v Mladé Boleslavi – orientální tance s diváky

Orientální taneční příběh s dějem pro diváky, a naše krásná, vtipná a inteligentní moderátorka festivalu Arabesque v Mladé Boleslavi, a také amatérská herečka Jitka U. 

Orientální festival Arabesque hostil a zakomponoval nejedenkráte také flamenco tanečnice a hudebníky z oblasti Anadalousie.

Taneční vzdělávací semináře v Mladé Boleslavi při festivalu orientálních tanců Arabesque. Tančily jsme od klasického orientálního tance, přes folklorní orientální tance, po moderní tance, tribal fusion dance, i flamenko.

Naše porota festivalu Arabesque byla vždy dokonale připravená, dobře naladěná, podporovala soutěžící v kategoriích sólistek, duetů, i tanečních skupin orientálních tanečnic. 

Vítězky jednotlivých profesionálních kategorií orientálních tanců v Mladé Boleslavi měly vždy velikou radost. Tentokrát na stupních vítězů mezinárodní taneční soutěže festivalu Arabesque stály Milana Melnikova, Ksenia Izotkina, Ayse. 

galashow2
Festival Arabesque 2015 – galérie

 

Festival orientálního tance Arabesque v roce 2016 v Mladé Boleslavi

Tanečnice, porotkyně, lektorka orientálního tance Warda.

Vzdělávací taneční seminář mezinárodního festivalu orientálních tanců Arabesque Mladá Boleslav, indický tanec bollywood
Medaile pro vítězky mezinárodního festivalu orientálních tanců Arabesque Mladá Boleslav
Zlaté poháry pro vítězky mezinárodního festivalu orientálních tanců Arabesque Mladá Boleslav
Vítězky 10. ročníku soutěžní přehlídky orientálních tanečnic na mezinárodním festivalu orientálních tanců Arabesque v Mladé Boleslavi, 10. ročník 2019. Tanečnice Iva, Marina, Eva z Jižních Čech a z Moravy.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*