Flirt dance a kabaretní tance burlesk v Mladé Boleslavi v tanečním spolku s tradicí

Kabaretní kočky z Bolky tančí flirt dance s využitím židliček. Les Chats de cabaret mladoboleslavského spolku tance Shareefa.

TANČÍME JAKO V KABARETU, SVŮDNÁ BURLESKA I FLIRT DANCE S SHAREEFOU

Také jste již slyšela spojení flirt a svůdné tance, které jsou označované jako „FLIRT DANCE” ? Nebo “BURLESK” ? 

A nebo jste slyšela označení burleska ? Znáte kabaretní tance z období přelomu století, či muzikál Kabaret?  Kabaretní tance jsou inspirovány Kabaretem ( francouzsky cabaret = hospoda, šansony, skeče, taneční výstupy) a kabaretními tanečními výstupy.

Flirt dance kabaret je hravá, ale pořád taneční forma, kterou již pár let vyučujeme a tančíme v Mladé Boleslavi. Tanečnice Eva Shareefa tančí v Mladé Boleslavi. A ta svou lásku k tanci a burlesce přetavila do originálních tanečních kurzů pro ženy právě v Boleslavi.
Kurz nazývá burleska, kabaret, či flirt dance.  A již několik žen z Mladé Boleslavi tento styl následuje, některé skupiny kopírují. Ale co. Záleží totiž na prioritách, a být inspirací je dobré.

“Tento tanec jsem založila na tvoření a na umění”, říká Eva alias Shareefa. Umění tance a umění šarmantního svádění, alias burlesk. Možná jste zaslechla pojem burlesque, burleska. Humorné, groteskní tance minulého století mají i dnes svou evoluci, a to  v podobě tanečního umění zářivého a vtipného světa burlesky. My se více zaměřujeme na taneční složku, na krásné kostýmy. A oproti současnému burlesque stylu a burlesk umění, my se v tanci neodhalujeme celé, nesvlékáme se. Přeci jen máme nějaké své osobní, rodinné, pracovní závazky. Tzn. co se na taneční lekci naučíte, určitě doma využijete 🙂  A jinak si spolu zatančíme v kostýmech na party, která je pro tanečnice spolku Shareefa. A někdy také můžete tančit na komerčním vystoupení. Záleží na časových možnostech, na vašem cíli v tanci, atp.

A CO TY KURZY BURLESKY? Ano, ano.  V tanečním kurzu jste vítány ! Vyzkoušíme tipy a triky spolu s Evou. Např. svůdné svlékání rukaviček, hříšné zapojení boa, svůdnou kočičí chůzi, trénujeme prvky bounce and shake 🙂
Náš tanec si můžeme představit jako kočičí sexy tanec, muzikál, karneval, kabaret.

A tak vznikl i název pro kočky z Bolky, nebo-li  Les chats de cabaret. Kabaretní  kočky z Bolky.

Hodina vašeho kurzu burlesky je mírně náročná na fyzickou kondici. Důležitý je psychologický efekt: žena se cítí přitažlivá a  uvědomí si své tělo. Na lekci budete potřebovat plesové rukavičky, můžete nosit i boty na podpatku (latinky), na sebe šatičky, legíny, top, nebo tutu sukýnku, tílko, korzet. Zapojujeme boa či péřové vějíře. Šikovné tanečnice se mohou po absolvování kurzu zaměřit i na vystupování a účastnit se show, nebo soutěží.

Šikovné pokročilejší tanečnice mají již složitější taneční choreografie. Aktuálně vystupujeme a tančíme styl charlestonu, karnevalové samby, electroswingu s hůlkou,  kankán.  Ale také muzikálové  Moulin Rouge, Welcome to burlesque,  All that jazz, Lady Marmelade, Mafie a Chicago

Pokročilé tanečnice flirt dance jsou na našich trénincích vítány. Stejně tak začátečnice 🙂 

Přidejte se k nám i Vy! Náš kontaktní e-mail je:  shareefa@shareefa.cz

Těšíme se na vás na společných tanečních lekcí burlesky. Ale také vám rády zatančíme na taneční show. 

Foto a video tanečního spolku Shareefa, Les Chats de cabaret:

 

 

 

Electroswing s hůlkou vpodání kabaretních koček Les Chats de cabaret z Mladé Boleslavi, spolek tance Shareefa
Moderní burlesk charleston v podání šarmantních koček. Les Chats de cabaret, kočky z Bolky spolku tance Shareefa.
Kankánové povyražení v mladoboleslavském klubu Fénix, tančí kabaretní kočky z Bolky spolku tance Shareefa
All that jazz kabaretní kočky z Bolky, šarmantní kočičky se spolku tance Shareefa
Charleston kabaretní kočky z Bolky
Péřové vějíře kabaretních koček z Bolky. Karnevalová a samba stylizace.

4 Replies to “Flirt dance a kabaretní tance burlesk v Mladé Boleslavi v tanečním spolku s tradicí”

  1. Pingback: Co se naučíte v TS Shareefa – Spolek tance Shareefa – skupina tance Shareefa – studio tance

  2. Dobrý večer, chtěla bych zkusit vaše kurzy a přemýšlím o břišních či flirt dance, jen nevím jak, kde a kdy se přihlásit, pokud to je možné.. Děkuji za informace..

  3. Pingback: Nové listopadové kurzy tance a cvičení power jógy, hormonální jógy ve studiu Shareefa Mladá Boleslav – Shareefa – Taneční a pohybové studio

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*